KLM’s Tile & Inspire

Opdracht

KLM’s Tile & Inspire was tot nu toe het meest indrukwekkende vliegtuig project van PPP Nederland.
Met het toepassen van zelfklevende films voor tijdelijke decoratie op de buitenzijde van vliegtuigen is al meer dan 12 jaar ervaring binnen PPP Nederland. Er zijn binnen deze periode op zo’n 130 verschillende type lijnvliegtuigen films aangebracht, die variëren van een huisstijl wijziging tot een reclame uiting.

Tile en Inspire was een KLM project waarbij via een speciale internettool een persoonlijk Delfts blauw tegeltje kon worden gemaakt met een eigen foto en tekst. In totaal werden er zo’n 120.000 tegeltjes ontworpen en de site werd bijna 500.000 keer bekeken. De 4000 leukste werden uitverkoren om te worden geprint op een zelfklevende film en als “tegeltje” geplakt te worden op de zijkant van een Boeing 777-200 van KLM.

PPP Nederland werd in het voortraject betrokken voor de ontwikkeling en testen van de kleur, formaat en zichtbaarheid van de tegels en verzorgde daarna het stramien voor de tegels op de KLM website. In de uitvoering was PPP Nederland verantwoordelijk voor de print productie van de “tegel” stickers en de montage en demontage op locatie Schiphol.
In het Tile & Inspire project werd 780 m2 aan Aircraft film verwerkt en de montage werd uitgevoerd met een drie ploegendiensten (dus vol continue) met een doorlooptijd van 24 uur met 18 monteurs per team. In 2012 won PPP Nederland met het project de “Gold Winner Award” van Sign+ in de categorie voertuigreclame. In het juryrapport werd de betrokkenheid van PPP Nederland bij het project als groots omschreven en werd het project als een “Puur Hollands project, met internationale uitstraling” omschreven.

Geboden oplossingen

Decoratie Folie Voertuigen

"Tile & Inspire past perfect in de KLM-traditie. Het is inspirerend, typisch Nederlands en open - precies wat KLM wil uitdrukken met de inspirerende reizen die het zijn passagiers aanbiedt."

KLM

Samenwerken?

Wij laten onze opdrachtgevers opvallen én uitblinken. Want zo maakt u indruk op de doelgroep(en). Dat doen we door op de achtergrond te doen waar we goed in zijn. Als betrouwbare, servicegerichte en innovatieve partner zorgen we voor een optimale planning en productie. Kunnen wij iets voor u betekenen?
Neem contact met ons op