Ga naar nieuws archief


Sign+ magazine: “Op ‘familiebezoek’ bij PPP Nederland”

2 maanden geleden werd de Zünd G3 3XL-3200 geinstalleerd bij PPP Nederland. Zünd heeft deze maand onderstaande advertentie in de Sign+ geplaatst. Uiteraard delen wij deze ook graag met jullie!

Op ‘ familiebezoek’ bij PPP Nederland

Perfect snijden en frezen met Zünd

Bij PPP Nederland in Dronten is de dienstverlening naar klanten nog meer geoptimaliseerd dankzij de aanschaf van een nieuwe digitale multifunctionele
snijmachine, de Zünd G3 3XL-3200. Daarmee kan men snel inspelen op de vraag van de klant en efficiënt produceren met behoud van kwaliteit.

Rogier Schrijer, eigenaar-directeur van PPP Nederland, windt er geen doekjes om: “Wij zijn een innovatief en toonaangevend bedrijf in de visuele communicatie-industrie. Met ons team werken we hard aan een gezonde en duurzame organisatie, waarbij de vraag uit verschillende marktsegmenten centraal staat. In de kern gaat het bij relaties om vertrouwen. Met onze flexibele inzet en vakmanschap, versterkt door een up-to-date en innovatief machinepark, kunnen we onze opdrachtgevers veel zekerheid bieden. We hebben vorig jaar een aantal bewuste keuzes gemaakt en dat heeft ertoe geleid dat we nu als organisatie in veel opzichten groeien. In dat kader past ook de aanschaf van de nieuwe digitale vlakke snijmachine van Zünd.” PPP Nederland is een digitale printorganisatie, actief in diverse marktsegmenten. De producten die zij produceren, worden voor zowel indoor als outdoor toepassingen ingezet. Daarnaast zijn ze ook nog eens functioneel of juist promotioneel. Om die reden is er behoefte aan een veelzijdig machinepark en wordt productie uitgevoerd op zowel flexibele als harde substraten. Ed Hoogendijk, technisch inkoopmanager: “Een groot deel van de producten die wij hier verwerken, zijn zelfklevend. Om onze dienstverlening naar klanten nog verder te waarborgen, moest de afwerking worden uitgebreid met de nieuwste digitale multifunctionele snij- en freesmachine. Dat werd de Zünd G3 3XL-3200.”

Grote betrouwbaarheid
De keuze voor Zünd is volgens Hoogendijk bijna vanzelfsprekend. “Wij werken al enkele jaren met een snijmachine van Zünd met een breedte van 2500 mm. Daarover zijn wij zeer tevreden omdat de apparatuur een grote betrouwbaarheid combineert met Zwitserse precisie. Daarbij komt dat de dienstverlening van Zünd gewoon erg goed is. Evenals bij ons geldt bij Zünd: een man een man, een woord een woord. Wij beschouwen elkaar als partners. Met de komst van het tweede Zünd snijsysteem dekken wij onze behoefte aan meer productiecapaciteit en een grotere breedte. De maximale breedte van de nieuwe machine is 3200 mm.”

Multifunctioneel
Het nieuwe Zünd snijsysteem is multifunctioneel. Hoogendijk: “Wij gebruiken vooral het snijden en frezen. De resultaten daarvan zijn perfect omdat alle componenten optimaal op elkaar zijn afgestemd. Het instellen van messen en frezen gebeurt snel dankzij het volautomatische initialiseringssysteem. Bovendien zorgt een geavanceerd mesmeetsysteem voor exact snijden en wordt voorkomen dat in een ondergrond wordt gesneden. Overigens gebruiken wij het frezen alleen voor signmaterialen. Door het snelspansysteem op de frees kan snel van gereedschap worden gewisseld.”

Software
Zünd levert ook de benodigde software. Hoogendijk: “Het Zünd Cut Center, ofwel ZCC zoals wij dat noemen, is voor ons belangrijk omdat die bestaat uit een omvangrijke gegevensbank met talrijke materialen en de optimale gebruiksparameters voor alle Zünd gereedschappen. De software is volledig in het digitale snijwerkproces geïntegreerd. Dat maakt een efficiënte ondersteuning in de gegevensvoorbereiding mogelijk. Door de modulaire opbouw kon de al aanwezige snijmachine worden opgewaardeerd waardoor we nu over twee vrijwel gelijkwaardige snijsystemen beschikken.”

Sign+ magazine: “Op ‘familiebezoek’ bij PPP Nederland”